Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Voor wie?

Dit zijn de klanten met wie ik werk.

Mijn klanten hebben het Prikkelbare Darm Syndroom (vroeger ook wel spastische darm genoemd).

Zij hebben regelmatig last van diarree of verstoppingen of afgewisseld diarree en dan weer verstoppingen. En vaak hebben ze ook andere klachten, zoals slijm bij de ontlasting, maagproblemen, blaaspijn syndroom, gevoeligheid voor blaasontstekingen, vaginale schimmel, vermoeidheid, gewrichtsklachten, hoofdpijn, wattenhoofd, angsten, onverklaarbare depressieve gevoelens, of ineens opkomende boosheid/agressie, etc.

Of

Zij hebben (ernstige) maag-, darm- en/of intolerantie-klachten, maar niet per se de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom.

Denk aan chronische diarree, verstoppingen, opgeblazen buik, buikpijn en buikkrampen, migraine-achtige klachten gelinkt aan darmklachten, opkomend maagzuur, brandend maagzuur, soms zo erg dat ze denken dat ze een hartaanval hebben, misselijkheid, problemen met de galblaas, galstenen, onverteerd eten in de ontlasting, heel ziek worden van bepaalde voeding, SIBO, etc.  

Maar ook darmziekten zoals Colitis Ulcerosa, de ziekte van Crohn en bijvoorbeeld mensen die Coeliakie hebben, maar maar niet beter worden van een glutenvrij dieet. 

Of

Ze hebben een ziekte of een verzameling klachten die een (deel)oorzaak hebben in de darmen. Zij hebben niet altijd per se (ernstige) darmklachten.

Maar bijvoorbeeld aan de lopende band migraine, PMS, vermoeidheidsklachten, slechte concentratie, wattenhoofd, huidproblemen zoals eczeem, chronisch blaaspijn-syndroom, bloedsuikerschommelingen, regelmatig terugkerende vaginale schimmel of blaasontstekingen, moeite met ademhalen, astma, MS, Reuma (RA, Bechterew, Sjögren, Lupus, Fibromyalgie, Raynaud, Tietze, polymyalgia rheumatica, etc.), epilepsie (zonder aanwijsbare oorzaak, vooral bij jonge kinderen), onverklaarbare angst of woede, depressieve gevoelens zonder duidelijke aanleiding, etc., etc.

Ze hebben het gevoel dat door hun ziekte of klachten een te groot deel van hun leven aan hen voorbij gaat. En dat willen ze absoluut niet! Ze willen graag actief deelnemen aan het leven. En hebben er dan ook veel voor over.

Mijn klanten zijn aanpakkers. Als ze ergens de logica van inzien en de mogelijkheden zien, maken ze een plan en zetten ze de schouders eronder.

Ze zijn positief realistisch. Positief genoeg om wonderlijke resultaten te verwachten. Realistisch genoeg om te weten dat herstel tijd nodig heeft.

Mijn klanten gaan niet bij de pakken neerzitten. Ze maken er wat van. Ze verstaan de kunst van accepteren wat nu is en nu kan, maar verliezen nooit de hoop dat het ook beter kan.

Bekijk trajecten Neem contact op