Stel dat je volgend jaar met de feestdagen alles kunt eten, zonder problemen.
Geen race naar het toilet tijdens het kerstdiner.
Niet met oudejaarsavond alleen èn met buikpijn op de bank.
Geen flauwe opmerkingen meer van je familie meer omdat je hondsmoe bent en eerder naar huis gaat.

Of dat je in plaats van de 10 dingen die je nu kunt verdragen, volgend jaar 40 items op je lijstje hebt staan en zowaar weer een redelijk normaal diner kunt eten!

Dat kan! En als ik het zelf niet had meegemaakt, had ik het misschien niet geloofd. Alweer 3,5 jaar mag ik mensen helpen met behulp van voeding hun leven te veranderen. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor! Een paar voorbeelden:

  • Ewan (toen 3) kon maar 5 dingen verdragen en kan inmiddels bijna alles weer eten, behalve granen, bonen en eten uit pakjes en zakjes.
  • Brenda die na jaren van haar PDS-klachten af is en eindelijk weer genoeg energie om fanatiek te kunnen sporten.
  • Een klant die veel minder maag- en darmproblemen heeft en inmiddels meer histamine-rijke voeding kan eten. Ze kan nu zelfs af en toe zonder problemen buiten de deur eten.
  • Een klant die inmiddels weer relaxed de deur uit gaat, zonder angst voor diarree en beter slaapt dan ze in jaren heeft gedaan.
  • Albert, die na 40 jaar zijn milde Colitis Ulcerosa onder controle heeft en al 3 jaar in remissie is.

Je lichaam heeft een enorm zelfherstellend vermogen. Het is geprogrammeerd om je zo gezond mogelijk te houden. Wat het van jou nodig heeft, is de juiste voeding voor dat moment.

Met kennis èn de wil om er moeite voor te doen èn het nodige geduld, kun je fantastische resultaten bereiken.

Voeding kan werkelijk als medicijn werken
Veel mensen vinden het moeilijk om dat te geloven. Iedereen gelooft wel dat gezonde voeding belangrijk is, maar we hebben vaak toch meer vertrouwen in supplementen en medicijnen. Die zijn ‘sterker’ voor ons gevoel.

Toch klopt dat idee niet. Ja, supplementen en medicijnen hebben vaak een sterke concentratie, maar dat wil niet zeggen dat ze effectief zijn.

Mijn klanten hebben vaak de nodige medicijnen en supplementen geprobeerd. Vaak zonder gewenst resultaat.

Medicijnen hebben vaak bijwerkingen. Soms vrij ernstige, vooral op de langere termijn. Medicijnen werken vaak niet of niet voldoende.

Supplementen worden lang niet altijd goed opgenomen. Ze kunnen een veel te sterke werking hebben, waardoor je er zieker van wordt. Supplementen bevatten vaak (onnodige) hulpmiddelen waar je negatief op kunt reageren.

Supplementen en medicijnen zijn vaak niet (blijvend) effectief als je voeding blijft eten waar je lichaam last van heeft. Wat je aan de ene kant probeert ‘dicht te plakken’ met medicijnen en supplementen, blijf je aan de andere kant ‘lek prikken’ met voeding waar je lijf niet tegen kan.

Het is essentieel dat je je lichaam de voeding geeft, waarmee het lichaam zichzelf kan herstellen. En dat je tijdelijk de voeding weg laat die je lichaam op dit moment niet goed kan verdragen.

Dat is wat mijn klanten doen en dàn behalen ze de resultaten die ze willen bereiken. Daar vertel ik nog wat meer over in deel 2 van deze 3-delige serie.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Laat het weten: henderina@mijngezondedarmen.nl