Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Mijn kind heeft ernstige darmklachten, dus ik wil er graag iets aan doen. Maar dit dieet vind ik echt te streng. Kan het ook anders?

Dat is één manier van hoe je ernaar kunt kijken. Een andere manier van kijken is: hoe zielig is het dat je kind dagelijks buikpijn, abnormaal stinkende ontlasting, weinig energie heeft, onrustig slaapt, etc. Als je dat weet te veranderen door dit ‘strenge’ dieet, krijg je op termijn een veel blijer, gelukkiger en gezonder kind. En vaak (niet altijd) zie je binnen enkele dagen tot weken al de eerste resultaten.

Ik krijg te vaak verhalen te horen van mensen die het op een ‘zachte manier’ proberen op te lossen en vervolgens 2-3 jaar later nog niet veel verder zijn.

En binnen de mogelijkheden van wat je kind goed verdraagt, kun je altijd op zoek naar lekkere dingen en traktaties. Zo heb ik eens gewerkt met een jongetje dat nauwelijks iets kon verdragen. Voor zijn 3e verjaardag heb ik een recept ontwikkeld dat voor ‘taart’ door kon gaan. Zo kon hij toch kaarsjes uitblazen en was er iets speciaals om te eten. Je wordt gewoon heel creatief in hoe-kan-het-wel oplossingen.

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *