Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Ik heb alles al geprobeerd. Waarom zou zo’n traject bij jou nu wel helpen?

Om te beginnen verschilt het nogal wat mensen verstaan onder ‘alles al hebben geprobeerd’. Het kan zijn dat ze bijvoorbeeld een keer probiotica hebben geprobeerd, iets van acupunctuur of hypnotherapie gedaan hebben en het laag FODMAP dieet of gluten, zuivel en suiker laten staan.

Ik kan je vertellen: dan heb je nog lang niet alles gedaan! Er zijn dan nog eindeloos veel mogelijkheden. De kans dat het traject gaat werken is dan groot. In een kennismakingsgesprek kan ik je nog een betere inschatting geven. Dus maak gerust een afspraak: henderina@mijngezondedarmen.nl

Dan zijn er de mensen die veel en veel meer hebben gedaan en geprobeerd. En dan is het inderdaad de vraag of je in een traject met mij nog verder komt.

Dat kunnen we samen bespreken tijdens een gesprek. Je kunt me altijd e-mailen om een gesprek aan te vragen: henderina@mijngezondedarmen.nl

Soms is die kans wel redelijk aanwezig, omdat het GAPS dieet en mijn kennis en ervaring precies de puzzelstukjes aanvullen die nog ontbreken in jouw zoektocht.

Soms schat ik in dat je beter naar iemand kunt zoeken met een ander specialisme.

Soms is er ‘technisch’ zoveel gaande (maagverkleining, hele stukken darm eruit) dat we wel de voeding kunnen optimaliseren, maar bepaalde problemen waarschijnlijk niet opgelost krijgen.

En soms geef ik aan dat de kans op herstel heel klein is, omdat je qua darmen, spijsvertering en voeding al zelf alles hebt geoptimaliseerd en de problematiek mogelijk op een ander vlak ligt (waar geen of weinig kennis over is in Nederland).

De reden dat deze mensen soms toch voor een traject kiezen, is dat ze de theorie van het GAPS dieet begrijpen en het graag willen proberen. Vaak hebben deze mensen zoveel klachten dat ze met 10-20% verbetering al heel erg blij zijn. Bijvoorbeeld als je nu 5 voedingsmiddelen kunt verdragen en straks 15, scheelt dat enorm.

En één klant zei: “Ik wil met jou een traject in, alleen al om normaal te kunnen praten met iemand die mijn klachten serieus neemt.”

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *