Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Intensief: 12 maanden, onbeperkt aantal gesprekken op basis van behoefte

Voor wie?

Dit intensieve traject is geschikt voor mensen met ernstiger maag-, darm- en intolerantie-klachten en aanverwante ziekten en klachten. Denk aan langdurige diarree waar niemand een oplossing voor heeft, nog maar en heel beperkt aantal voedingsmiddelen kunnen verdragen en heel slecht op supplementen reageren.

Mensen die voor dit traject kiezen zijn vaak in het reguliere circuit uitgedokterd of de jarenlange onderzoeken hebben tot nu toe niks opgeleverd. Daarnaast hebben ze vaak (niet altijd) al een aantal alternatieve behandelaars gehad, die hen niet verder konden helpen.

Daarnaast is dit traject voor mensen die om andere redenen denken intensieve begeleiding nodig te hebben.

Twijfel je of dit traject of het basistraject het meest geschikt voor je is? Tijdens een kennismakings-geprek kunnen we altijd overleggen welke van de 2 opties, het basis- of het intensieve traject, het beste past. En of ik wat voor je kan betekenen of dat je gezien je klachten toch beter door kunt zoeken naar een andere behandelaar.


Dit intensieve traject bestaat uit:

Een intakegesprek. We spreken dan je gezondheidsgeschiedenis door, je huidige klachten, wat je al gedaan hebt, de medicijnen en supplementen en nog een aantal zaken, zodat ik het advies specifiek op jouw klachten en situatie af kan stemmen. De intake doen we bij jou thuis. Of je nu in Den Helder, Maastricht of Delfzijl woont maakt niet uit. Als we een jaar intensief met elkaar optrekken is het fijn om elkaar een keer in levende lijve gezien te hebben. Tenzij je dat niet prettig vindt, dan kan het ook via Skype of telefonisch.
Een persoonlijk startadvies. Na het intakegesprek schrijf ik een persoonlijk startadvies. Dat is volledig op jouw klachten gericht. Soms begin je zelfs niet eens met het GAPS Introductiedieet (dat is een eliminatie-dieet, meteen gericht op darmherstel), omdat dat gezien je klachten en/of gewicht niet aan te raden is. Mijn kennis gaat gelukkig veel verder dan alleen het GAPS dieet. Daarnaast blijft het een individuele zoektocht naar het vinden van zo veel mogelijk voeding die je wel kunt verdragen èn die bijdraagt aan je herstel.
Doorspreken startadvies. Nadat je het startadvies hebt gekregen, spreken we dit door om zeker te weten of alles helder is voor je. Tijdens dit gesprek kun je meteen ook alle vragen stellen die je misschien inmiddels al hebt. Je bent dan al met de voorbereidingen begonnen en loopt misschien al tegen je eerste vragen aan.
Onbeperkt aantal coachingsgesprekken. Via Skype of telefonisch. Hierin bespreken we je voortgang, kun je je verhaal en vragen kwijt en geef ik aanvullende adviezen op basis van hoe jouw lichaam reageert. Meestal spreken we elkaar de eerste maanden elke week en soms de eerste weken zelfs 2x per week. Later in het traject wordt dat meestal eerst 1x in de 2 weken en nog later zelfs nog minder vaak.
Een map met recepten en praktische informatie. Hierin vind je meer dan 100 recepten. Plus praktische informatie. Denk aan checklists, ideeën voor ontbijt en lunch, een recept voor magnesiumolie, leveranciers, etc.
Menu-ideeën specifiek voor jou. In het begin zijn veel van de recepten in de map mogelijk nog niet relevant voor je. Afhankelijk van wat jouw mogelijkheden zijn, kijken we dan samen hoe je zo lekker mogelijk kan blijven eten. Zo heb ik eens een recept bedacht voor een soort taart van eieren, kokosmelk en banaan voor een jongetje dat 3 zou worden. Zo had hij toch iets speciaals en kon hij toch kaarsjes uitblazen.
Onbeperkt vragen stellen via e-mail. Tussen de gesprekken door mag je onbeperkt vragen stellen via de e-mail.
Lespakket met 14 modules. Ondanks dat je mogelijk een volledig aangepast advies krijgt en niet het standaard traject volgt, is de informatie in de modules wel relevant. Je krijgt veel informatie over het hoe en waarom. De eerste modules geven informatie die je nodig hebt om te kunnen starten.

In de andere modules gaan we in op veel voorkomende problemen, zoals diarree en verstoppingen. We kijken naar andere belangrijke factoren voor gezondheid, zoals slapen en bewegen. En ik help meer en meer grip te krijgen op de praktische kant van het koken en menu’s bedenken passend bij wat jouw lichaam kan verdragen.

De laatste module gaat over hoe je langzaam weer granen en andere voeding kunt her-introduceren.


Overzicht modules:

 1. Wat ga je eten en waarom + eerste opdrachten
 2. Je spijsvertering + Vlees, vet en cholesterol + opdrachten
 3. Darmflora + Immuunsysteem + Gefermenteerde voeding + opdrachten
 4. Ontgiften + Supplementen + opdrachten
 5. Introductiedieet + Volledig GAPS (na deze module kun je van start met het GAPS dieet)
 6. Veel voorkomende problemen en oplossingen
 7. Stress verminderen, slapen en bewegen
 8. Lunch, weekmenu, feest, visite & vakantie
 9. Koken voor de vriezer; maak je eigen kant-en-klaar maaltijden
 10. Hoe je denken je ziek zijn kan beïnvloeden, positief of negatief
 11. Overgroei van bacteriën in je dunne darm: SIBO
 12. Fermenteren: eindeloos veel mogelijkheden voor probiotische voeding
 13. Verzorgingsproducten
 14. Naar je ideale eetpatroon

Wat kun je in dit traject van mijn begeleiding verwachten?

Het doel van dit traject is altijd zoveel herstel als mogelijk is. Want wat er mogelijk is, is voor iedereen anders. Hoe iemand dat bereikt en wat iemand daarvoor nodig heeft, is ook altijd heel verschillend. Daarom gaat mijn begeleiding verder dan alleen advies over voeding en supplementen.

Om een idee te geven wat ik voor je kan doen, vind je hieronder een aantal voorbeelden:

 • Recepten zoeken of ontwikkelen & inspiratie-ideeën geven voor gerechten met de ingrediënten die je wèl kunt verdragen. Zo lekker mogelijk blijven eten, ook al is het met beperkte ingrediënten, helpt om het beter vol te kunnen houden. Al kan het ontzettend lastig zijn, als de hoeveelheid voeding die je wèl kunt verdragen erg beperkt is. Het lukt daarom niet altijd, maar ik vind het wel het proberen waard.
 • Doorspreken hoe je een gesprek met je arts in gaat. Welke vragen zijn belangrijk voor je? Wat wil je graag weten? Wat begrijp je niet goed? Hoe kun je iets formuleren op een manier dat jij een goed antwoord krijgt? Alleen het samen doorspreken kan je al helpen om goed voorbereid en zelfverzekerder zo’n gesprek in te gaan.
 • Zoeken naar passende aanvullende behandelingen. De meeste klanten zijn zich bewust van andere zaken die ze aan moeten pakken om gezonder te worden. Denk aan emotioneel trauma of niet reële angsten of gewoon meer bewegen, maar hoe doe je dat met zo ontzettend weinig energie? Ik kijk dan samen met jou naar wat passend zou kunnen zijn.
 • Naar je verhaal luisteren, je mag bij mij stoom afblazen. Voor een aantal klanten ben ik één van de weinigen of (helaas) zelfs de enige die ze (grotendeels) begrijpt èn hun klachten serieus neemt. Soms haalt dit de druk af van de relatie met de partner (die zich vaak machteloos voelt), waardoor de relatie ook beter gaat lopen.
 • Bevestigingen dat je op de goede weg zit. Vaak weten klanten heel goed zelf wat goed voor ze is. Zeker als ze dat in de loop van het traject nog helderder krijgen. Maar ziekte kan je onzeker maken. En ook de ups en downs in een herstelproces kunnen je onzeker maken. Dan is het fijn dat wat je zelf eigenlijk wel weet, ook even bevestigd wordt.

Wat ik precies voor jou kan doen hangt af van je klachten, wensen en behoeften. We kijken altijd samen hoe ik jou het beste kan helpen, binnen de mogelijkheden die ik heb. Waarbij mijn belangrijkste uitgangspunt is dat je er hoe dan ook niet alleen voor staat.


Wat zijn de kosten?

Dit intensieve traject kost € 2497,-


Wat kan dit intensieve traject je opleveren?

Wat het je kan opleveren is heel verschillend per persoon. Het hangt van veel factoren af: het type klachten, hoe lang je al klachten hebt, wat je op dit moment eet, hoe snel je lichaam reageert en hoe jouw lichaam herstelt (want ook dat is ook per persoon verschillend).

Regelmatig is er zo’n 70%-80% verbetering. Toch gebeurt het bij sommige van mijn klanten ook dat er slechts 10%-20% verbetering is. Voor de buitenwereld lijkt dit weinig, maar deze groep klanten is hier vaak al heel erg blij mee, omdat het hun kwaliteit van leven verbetert. Als ik gezien je klachten voorzie dat er slechts een kleine verbetering mogelijk is, dan zal ik dat altijd aangeven tijdens ons kennismakingsgesprek.

Om je een beeld te geven van de resultaten die er mogelijk zijn, geef ik je gewoon een paar voorbeelden van resultaten die klanten die het intensieve traject volgden tot nu toe behaald hebben. Hierdoor krijg je een beeld van wat het jou kan opleveren:

 • Van hypo-allergene ziekenhuisvoeding (Neocate) op 3-jarige leeftijd en maar 5 voedingsmiddelen kunnen verdragen (met toch wat buikpijn), binnen een jaar naar veel kunnen verdragen van wat niet in pakjes, potjes of zakjes zit. Een aantal soorten granen nog niet. Wèl eieren, vlees, vis, groenten, fruit, kokosproducten, noten en wat haver, boekwiet en rijst, etc. En als hij nu af en toe iets bij vriendjes eet uit ‘pakjes en zakjes’, gaat dat goed!
 • Je af en toe als 70-plusser dagen ertussen hebt zitten, dat je meer energie hebt en je je lekkerder voelt dan toen je 30 was.
 • Van met moeite 2-3 pagina’s kunnen lezen qua concentratie, met gemak 20-30 pagina’s achterelkaar kunnen lezen.
 • Binnen enkele weken voor het eerst in lange tijd weer in gewicht toenemen en dat gewicht eraan houden. Voorbeeld van twee broers: de 6-jarige was na 5 weken GAPS dieet 1700 gram gegroeid en de 3-jarige na 5 weken GAPS dieet, maar over de laatste 3 weken gemeten 1100 gram.
 • Beter slapen, minder onrustig, minder vaak wakker. Bijvoorbeeld na meer dan 10 jaar voor het eerst weer een aantal nachten achterelkaar diep kunnen slapen en het gevoel hebben uitgerust te zijn. In plaats van na die zeldzame nacht goed slapen met een soort kater wakker worden.
 • Van grote delen van de dag in bed liggen en afhankelijk zijn van je moeder, terwijl je eigenlijk samenwoont met je vriend, naar weer samen kunnen wonen.
 • Van bijna altijd diarree en dunne ontlasting naar bijna altijd normale ontlasting.
 • Na veel maag-, darm- en intolerantie-klachten vanaf je eerste zwangerschap, 3 verschillende intolerantie-tests waar in de praktijk niks van klopte, op je 71e eindelijk grip krijgen op wat je wel en niet verdraagt. En eindelijk ook weer kunnen genieten van eten.
 • Van nauwelijks de energie hebben om een rondje om je eigen blok huizen heen te lopen en overdag nog veel in bed liggen naar een half uur kunnen fietsen op de hometrainer. Dit heeft enkele jaren gekost.
 • Van maximaal 1 à 2 lichte huishoudelijke klusjes per dag kunnen doen, of soms zelfs helemaal niks, naar regelmatig wat meer en ook wat zwaardere klusjes aan kunnen en sneller herstel na (noodzakelijke) extra inspanning. Dit resultaat werd bereikt in een tijdsbestek van ongeveer 1,5 jaar.
 • Meer in volume kunnen eten, zonder problemen en daardoor ook langzaam, maar blijvend in gewicht aankomen.
 • Beter en dieper adem kunnen halen, geen druk meer op de borst.
 • Verdwijnen van eczeem-plekken, jeuk en andere huidproblemen.

Kennismakingsgesprek

Natuurlijk wil je eerst kennis met me maken voor je beslist of ik en dit traject bij je passen. Daarom heb ik altijd met iedereen een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos. Soms heb ik zelfs 2 tot 3 gesprekken met mensen voordat ze zover zijn om de knoop door te hakken. Besluiten we beiden dat dit traject geschikt voor je is, dan gaan we er samen ook voor de volle 100% voor.


Neem gerust contact met me op

Heb je vragen, wil je meer weten over het traject of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, stuur me dan een mail henderina@mijngezondedarmen.nl of bel naar 06 25 30 83 68.

Neem contact op