Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Basis: 6 maanden, 6 gesprekken + 6 maanden nazorg

Voor wie?

Voor de meeste klanten is het basistraject het geschikte traject. Ze bouwen in deze periode zoveel kennis en ervaring op, dat ze daarna prima zelf verder kunnen. Dit basistraject is geschikt voor de meeste mensen met maag-, darm- en intolerantie-klachten. En voor mensen met een ziekte of een verzameling klachten, die (deels) hun oorzaak hebben in de darmen.

Denk aan:

 • Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), met de bekende klachten + de overige klachten die veel mensen met PDS ervaren, zoals maagproblemen, voedsel-intoleranties, blaaspijn syndroom, gevoeligheid voor blaasontstekingen, vaginale schimmel, vermoeidheid, gewrichtsklachten, hoofdpijn, wattenhoofd, angsten, onverklaarbare depressieve gevoelens, of ineens opkomende boosheid/agressie, etc.
 • Andere (ernstige) maag-, darm- en/of intolerantie-klachten, maar niet per se de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom. Denk aan chronische diarree, verstoppingen, opgeblazen buik, buikpijn en buikkrampen, migraine-achtige klachten gelinkt aan darmklachten, opkomend en brandend maagzuur, misselijkheid, problemen met de galblaas, galstenen, onverteerd eten in de ontlasting, heel ziek worden van bepaalde voeding, SIBO, etc.
 • Maar ook darmziekten zoals Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn. En bijvoorbeeld mensen die Coeliakie hebben, maar lichamelijk niet lijken op te knappen van een glutenvrij dieet.
 • En ziekten of een verzameling klachten waarvan bekend is dat ze (deels) veroorzaakt worden door problemen in de darmen. Deze mensen hebben niet altijd per se (ernstige) darmklachten. Maar bijvoorbeeld aan de lopende band migraine, bloedsuikerschommelingen, moeite met ademhalen, astma, MS, Reuma (RA, Bechterew, Sjögren, Lupus, Fibromyalgie, Raynaud, Tietze, polymyalgia rheumatica, etc.), epilepsie (zonder aanwijsbare oorzaak, vooral bij jonge kinderen), onverklaarbare angst of woede, depressieve gevoelens zonder duidelijke aanleiding, etc., etc.

Dit basistraject bestaat uit:

Een intakegesprek. We spreken dan je gezondheidsgeschiedenis door, je huidige klachten, wat je al gedaan hebt, de medicijnen en supplementen en nog een aantal zaken, zodat ik het advies specifiek op jouw klachten en situatie kan afstemmen. De intake doen we via Skype of Zoom of telefonisch.
Een persoonlijk startadvies. Na het intakegesprek schrijf ik een persoonlijk startadvies. Hierin geef ik aan waar voor jou in eerste instantie de focus op ligt. Op basis van wat er in de praktijk gebeurt, sturen we in de loop van het traject bij. Daarbij kijk ik specifiek naar jouw klachten, maar ook naar je leefsituatie en wie jij als persoon bent. We kijken steeds naar wat het beste bij jouw klachten, maar ook bij je leefsituatie en jou als persoon past.
Doorspreken startadvies. Nadat je het startadvies hebt gekregen, spreken we dit door om zeker te weten of alles helder is voor je. Tijdens dit gesprek kun je meteen ook alle vragen stellen die je misschien inmiddels al hebt. Je bent dan al met de voorbereidingen begonnen en loopt misschien al tegen je eerste vragen aan.
6 coachingsgesprekken. Via Skype/zoom of telefonisch. Hierin bespreken we je voortgang, kun je je verhaal en vragen kwijt en geef ik aanvullende adviezen op basis van hoe jouw lichaam reageert. Deze gesprekken smeren we uit over zo’n 4-6 maanden, afhankelijk van jouw behoefte. In het begin spreken we elkaar wat korter op elkaar, later zitten er wat meer weken tussen.
Een map met recepten en praktisch informatie. Hierin vind je meer dan 100 recepten. Plus praktische informatie. Denk aan checklists, ideeën voor ontbijt en lunch, een recept voor magnesiumolie, een lijst met leveranciers, etc.
Onbeperkt vragen stellen via e-mail. Tussen de gesprekken door mag je onbeperkt vragen stellen via de email. Niet alleen in het half jaar dat het traject loopt, maar ook nog in de 6 maanden daarna. Zo heb je nog lange tijd de mogelijkheid om hulp en advies te vragen.
Lespakket met 14 modules. Hierin leer je wat je moet weten om goed aan de slag te kunnen gaan. Je kunt de lesvideo’s luisteren, maar ook de tekst downloaden en lezen.

De eerste weken staan in het teken van voorbereiden. Je gaat aan de slag met gerechten maken zoals bouillon en ghee. En ik vraag je om alvast te stoppen met suiker eten en een paar keer je ontbijt of lunch of avondeten à la GAPS te maken.

In de andere modules gaan we in op veel voorkomende problemen, zoals diarree en verstoppingen. We kijken naar andere belangrijke factoren voor gezondheid, zoals slapen en bewegen. En ik help je meer en meer grip te krijgen op de praktische kant van het koken en menu’s bedenken passend bij wat jouw lichaam kan verdragen.

De laatste module gaat over hoe je langzaam weer granen en andere voeding kunt her-introduceren.


Overzicht modules:

 1. Wat ga je eten en waarom + eerste opdrachten
 2. Je spijsvertering + Vlees, vet en cholesterol + opdrachten
 3. Darmflora + Immuunsysteem + Gefermenteerde voeding + opdrachten
 4. Ontgiften + Supplementen + opdrachten
 5. Introductiedieet + Volledig GAPS (na deze module kun je van start met het GAPS dieet)
 6. Veel voorkomende problemen en oplossingen
 7. Stress verminderen, slapen en bewegen
 8. Lunch, weekmenu, feest, visite & vakantie
 9. Koken voor de vriezer; maak je eigen kant-en-klaar maaltijden
 10. Hoe je denken je ziek zijn kan beïnvloeden, positief of negatief
 11. Overgroei van bacteriën in je dunne darm: SIBO
 12. Fermenteren: eindeloos veel mogelijkheden voor probiotische voeding
 13. Verzorgingsproducten
 14. Naar je ideale eetpatroon

Wat zijn de kosten?

Dit basistraject kost € 997,-


Wat kan een basistraject je opleveren?

Wat het traject je kan opleveren is heel verschillend per persoon. Het hangt van veel factoren af: het type klachten, hoe lang je al klachten hebt, wat je op dit moment eet, hoe snel je lichaam reageert en hoe jouw lichaam herstelt (want ook dat is ook per persoon verschillend). Daarom geef ik je gewoon een paar voorbeelden van resultaten die klanten tot nu toe behaald hebben. Hierdoor krijg je een beeld van wat het jou kan opleveren:

 • Je dagelijkse PDS-klachten, je maandelijkse PMS en intense vermoeidheid verdwijnen.
 • Je ontlasting wordt steeds beter, je chronische holte-ontstekingen verdwijnen en je krijgt meer energie.
 • Je kunt zonder angst boodschappen doen en zelfs uitgebreid winkelen, omdat je niet meer accuut naar het toilet hoeft.
 • Je kapper zegt spontaan dat je voller en gezonder haar krijgt.
 • Je krijgt meer grip op je histamine-intolerantie, je kunt steeds meer zonder problemen, je komt langzaam weer in gewicht aan en merkt dat je langzaam sterker wordt.
 • Je kunt veel gevarieerder eten dan voorheen zonder de angst dat het meteen fout gaat.
 • Je doet nieuwe inspiratie op hoe je lekker en gezond kunt koken (zeker als je nu nog veel met pakjes en zakjes kookt).
 • Je kunt zelf beter beoordelen of iets goed voor je is en vindt je eigen weg binnen alle tegenstrijdigheden in boeken en wat therapeuten je vertellen.
 • Je bent na zo’n 1,5 jaar van je reumatische pijn af.
 • Je hebt meer energie en herstelt sneller bij vermoeidheid, griep en andere klachten.
 • Je leert je eigen lichaam beter kennen en daardoor heb je meer grip op je eigen gezondheid.
 • Je bloedsuiker wordt stabieler (ook bij diabetes type 1 en 2).
 • Je bent van je jarenlange opkomende maagzuur en hardnekkige verstoppingen (1x in de 5 dagen naar het toilet kunnen) af.
 • Je hebt minder tot geen hoofdpijn of migraine meer.
 • Je bent bij milde Colitis Ulcerosa binnen een aantal weken blijvend (zolang je blijft eten wat goed is voor jouw darmen) van je klachten af.
 • Je krijgt meer vertrouwen in jezelf, door alle kennis en ervaring die je opdoet.
 • Je bijna altijd vermoeide en hangerige kind verteert zijn eten beter en heeft meer energie, minder buikpijn, minder tot geen opgeblazen buiken en functioneert gewoon lekker bij de peuterspeelzaal en later op de kleuterschool.
 • Je kunt weer zonder problemen uit eten, omdat je lichaam minder heftig reageert en jij beter weet wat je het beste kunt kiezen.
 • Je kind met epilepsie mag van de neuroloog de medicatie langzaam afbouwen (en is inmiddels medicatie-vrij).
 • Je allergie-reacties zijn minder heftig.
 • Je darmontstekingen worden rustig; van (zeer) hoge calprotectine-waarde naar de normale waarden.

Zoals je ziet, zijn de resultaten verschillend. Maar één ding hebben al mijn klanten met elkaar gemeen: ze zijn zich door het traject stukken beter, gezonder en fitter gaan voelen.


Kennismakingsgesprek

Natuurlijk wil je eerst kennis met me maken voor je beslist of ik en dit traject bij jou passen. Daarom heb ik altijd met iedereen een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos. Soms heb ik zelfs 2 tot 3 gesprekken met mensen voordat ze zover zijn om de knoop door te hakken. Besluiten we beiden dat dit traject geschikt voor je is, dan gaan we er samen ook voor de volle 100% voor.


Neem gerust contact met me op

Heb je vragen, wil je meer weten over het traject of wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, stuur me dan een mail (henderina@mijngezondedarmen.nl) of bel naar 06 25 30 83 68.

Neem contact op