Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Hilde heeft Coeliakie met extreme gevoeligheid voor gluten en herstelt mede daardoor zeer langzaam. (Jaartraject)

“Het klinkt cliché maar Henderina is ‘op mijn pad gekomen’. Op dat moment was ik de wanhoop nabij. Ik was erg ziek en verzwakt vanwege mijn Coeliakie, waarvan ik nog maar kort wist dat ik het had. Ondanks een glutenvrij dieet bleef goed herstel uit. Via internet had ik het GAPS-dieet ontdekt en ik was er zelf al aan begonnen.”

“De eerste reactie van mijn lichaam was verbazingwekkend goed. Helaas zette dit zich niet volledig door. Ik kwam er niet goed uit, maar had tóch een heel goed gevoel bij het dieet vanwege die eerste goede reactie. Toen ik in contact kwam met Henderina bleek dat zij begeleiding op afstand aanbiedt. Dat sprak mij aan omdat ik zo verzwakt en vermoeid was dat alles teveel was, zoals naar een therapeut gaan.”

“Al direct tijdens het telefonische kennismakingsgesprek had ik een goed gevoel bij Henderina. Iemand die luisterde, meeleefde en leek te begrijpen wat ik doormaakte. Wat me tevens opviel tijdens het gesprek was haar grote kennis over het dieet en over voeding. Dat gaf me veel vertrouwen. Ik was ontzettend blij dat ik iemand had gevonden die me aan de hand wilde nemen om mijn darmen te proberen laten herstellen. Via de reguliere geneeskunde ontving ik geen enkele verdere hulp!”

“Na aanvang van deelname aan het programma is Henderina een grote steun en toeverlaat geweest. Ik had in haar iemand gevonden aan wie ik weinig uit hoefde te leggen. Zo fijn! Iemand die met je meedenkt en durft af te wijken van een ‘standaard’ werkwijze. Echt ‘op maat’-begeleiding biedt aan de hand van wat jij haar vertelt. Mijn herstel bleef moeizaam, maar ik heb ontzettend veel aan Henderina gehad. Al was het maar om niet het gevoel te hebben er alleen voor te staan, het gevoel wat artsen me gaven.”

“Nu een jaar later gaat het een stuk beter met me en kan ik volmondig zeggen dat ik geen moment spijt heb gehad om aan haar programma deel te nemen. Het heeft me veel wijsheid gegeven waar ik de rest van mijn leven wat aan heb. Daarnaast heeft Henderina mij door een heel donkere periode van mijn leven geholpen door middel van haar persoonlijke benadering. Daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn.”