Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Esther: ernstige allergische astma, fibromyalgie, ADHD, angst- en paniekaanvallen en gevoelig voor depressie (Basistraject)

“Toen ik aan het basistraject begon was mijn situatie zorgelijk. Ik was heel veel ziek en om de 2 maanden aan de antibiotica en prednison i.v.m. ontstekingen aan de longen. Ik had veel pijn en was ontzettend vermoeid.”

“Het programma heeft heel veel voor me betekend! En dan heb ik het Introductie-dieet nog niet eens gedaan, maar het gaat al zoveel beter met mij. Ik eet de dingen die mogen, maar niet meer de dingen die niet mogen. Sinds het begin van het programma heb ik geen antibiotica- en prednison-kuren meer nodig gehad! Vorige week heb ik sinds 10 jaar of langer een griep gehad, maar zonder medicatie. Mijn lichaam heeft het weer zelf gedaan. Dat is voor mij een feest.”

“Ik heb mijn anti-depressiva met de helft kunnen verminderen. De pijn en vermoeidheidsklachten zijn er nog wel, maar de scherpe kanten zijn er vanaf. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier voor een groot deel vanaf ga komen.”

“Mijn kinderen zijn alle twee hooggevoelig. Wat is het fijn dat ik hen nu mee kan geven wat goed is en wat ongezond. Dit is een basis voor de rest van hun leven. En ik zie dat ook zij beter in hun lichaam zitten. Mijn zoontje met dyslectie gaat sinds het programma met sprongen vooruit. Het klinkt allemaal als een wonder. Maar het mooie is dat het echt zo simpel is.”

“Voor mij is het GAPS voedingsprogramma een manier van leven geworden. Natuurlijk zondig ik weleens. Maar ik zal nooit terug gaan naar hoe ik at. Ik zou het niet meer kunnen omdat ik nu zo goed weet wat echt slecht is voor ons lichaam. Deze manier van eten wordt heel eigen in de loop van het programma.”

“Ik ben overtuigd van de werking van het GAPS dieet. Heel eerlijk gezegd zou het voor iedereen goed zijn om dit basistraject te volgen. Al is het alleen maar om het meest waardevolle wat je hebt, je lichaam en je gezondheid, te leren kennen en te weten hoe hiermee om te gaan!”