Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe blogs en andere interessante informatie.

Albert had al meer dan 40 jaar relatief milde terugkerende Colitis Ulcerosa (Basistraject)

“De CU was al zeker twee jaar weer in wisselende hevigheid aanwezig. De medicatie, een ontstekingsremmende zetpil, gebruikte ik al een tijd niet meer omdat het effect daarvan minimaal was. Bovendien stond het me tegen alleen met symptoombestrijding bezig te zijn.”

“Eigenlijk viel allerlei losse informatie die ik over mijn darmprobleem en voeding, vooral via internet had verzameld, tijdens het begeleidingstraject als een puzzel in elkaar. Al geruime tijd was ik overtuigd van het heel grote belang van goede voeding. Het grote probleem daarbij was echter de soms lijnrecht tegenover elkaar staande voedingsadviezen, ook uit de mond van ‘deskundigen’. Wat mij het meest heeft getroffen in dit programma is de grote nadruk op goed luisteren naar je lichaam. Wat gezonde voeding voor je is, is heel persoonlijk.”

“Het programma heeft mij de zekerheid gegeven dat er iets aan de oorzaak van mijn darmprobleem te doen is, zonder medicatie, gewoon door het afstemmen van mijn voeding op wat mijn lichaam nodig heeft. En vooral ook wat het niet kan verdragen, ziek maakt. Al vrij snel na het weglaten van bepaalde voedingsmiddelen uit mijn dagelijkse voedingspakket trad een duidelijke verbetering op.”

“Het zal de nodige inspanning en aandacht vergen maar ik heb er veel vertrouwen in dat dit de weg is naar genezing van mijn dikke darm.”