Prikkelbare Darm Syndroom is voor een deel van de mensen een verteringsprobleem. Door je vertering te verbeteren kun je een deel van je PDS puzzel oplossen. Zowel je maag, je gal, je alvleesklier, je darmen en je darmflora spelen allemaal een rol bij de vertering van je eten.

Kenmerken die kunnen wijzen op problemen met vertering:

  • Stukjes groenten, graan of nootjes in je ontlasting
  • Het gevoel dat als je vlees of vis eet, dat het lang in je maag blijft zitten
  • Misselijk worden van (veel) vet
  • Opkomend maagzuur
  • Veel lucht in je maag, veel boeren
  • Verstoppingen (kan ook andere oorzaken hebben of een mix van oorzaken)
  • Voedsel-intoleranties (vaak in combinatie met darmflora uit balans

Eén van de belangrijke onderdelen van mijn advies aan mijn klanten is een hele serie adviezen om je spijsvertering te optimaliseren. En soms kan dat bizar snel de problemen oplossen.

Op dit moment heb ik een klant die al jaren lang last had van opkomend maagzuur en verstoppingen. Ze kon maar 1x in de 3-4 dagen naar het toilet. We zijn aan de slag gegaan met het 3 maanden begeleidingstraject ‘Baas in eigen Darmen’. Voeding drastisch aangepast en een paar supplementen om de spijsvertering te verbeteren.

Supersnel resultaat
Opkomend maagzuur is weg en ze gaat netjes minimaal 1x per dag naar het toilet en de ontlasting is ook mooi van vorm. Even doorgaan op deze manier en dan straks weer de voeding proberen toe te voegen die ze nu weg laat.

Wil je meer weten?
24 maart 2017 in Apeldoorn, vertel ik je meer over spijsverteringsproblemen en het verband met PDS. Ook ga ik op andere (deel)oorzaken in, zoals een verstoorde darmflora. Er zijn meer oplossingen voor PDS dan je denkt. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.