Gezellig samen eten met familie en vrienden. Bij het idee alleen al krijg je buikpijn. Want de kans is groot dat jij op meteen het toilet eindigt met diarree en vreselijke buikpijn of later met andere klachten. Dus jij haalt opgelucht adem als de feestdagen weer voorbij zijn.

En het zijn niet alleen de feestdagen waar je tegenop ziet. Eten is sowieso een probleem. Je weet nooit waar je aan toe bent met die maag en darmen van je. Je leven is een hindernisbaan door die darmklachten. En dat niet alleen, langzamerhand krijg je steeds meer lichamelijke klachten. Je weerstand neemt af, je lijkt wel steeds vaker ziek te zijn en je bent moe, moe, moe.

Ja, je kunt symptomen bestrijden door middeltjes te gebruiken en bijvoorbeeld de kool en de uien te laten staan. Maar bij veel mensen lost dit weinig op. Ook goede supplementen zoals probiotica blijken geen wondermiddelen te zijn.

Het kan ook anders! Losse middeltjes helpen vaak niet (voldoende). Wat je nodig hebt is een herstellend voedingspatroon en als een detective je eigen gezondheidspuzzel oplossen. Maar dat kost tijd en moeite, vraagt kennis en aandacht en anders inkopen en veel zelf koken.

Mijn klanten hadden vaak een heel rijtje klachten, waaronder maag, darm en andere spijsverteringsklachten, zoals voedselintoleranties. Daarnaast hebben ze vaak één of meer andere klachten of ziekten. Denk aan angsten, gewrichtsklachten, eczeem of ander huidklachten, blaaspijn, concentratieproblemen en nog vele, vele andere klachten en ziekten.

Op een gegeven moment waren ze het aanmodderen met supplementen en symptoombestrijding spuugzat en wilden ze het grondiger aanpakken. Of ze waren gewoonweg wanhopig op zoek naar een oplossing. Op dat moment waren ze eraan toe om het roer drastisch om te gooien en stapten ze bij mij in een traject. Je kunt hun verhalen lezen op de verschillende pagina’s van mijn website.

Ben jij er ook aan toe om het roer drastisch om te gooien? 16 januari 2017 start ik weer met een geheel vernieuwd en uitgebreid intensief begeleidingstraject. Ik wil je heel graag helpen. Niet met losse flut-oplossingen, maar met een grondige aanpak en persoonlijke adviezen afgestemd op wat jouw lijf aangeeft. Je leest er hier meer over.