Moe, moe, moe, altijd doodmoe

Jacqueline, 45 jaar, kostwinner met intensieve baan, darmklachten, vermoeidheid en diverse andere klachten, zoals pijnlijke menstruatie. Toen Jacqueline bij mij kwam, had ze zich al jaren lang neergelegd bij het feit dat ze altijd moe was. Het was een soort ‘normaal’ geworden. Het idee dat het ooit nog anders zou kunnen worden, kwam eigenlijk niet meer in haar op. Ze vertelt zelf haar verhaal.

Moe, moe, moe, altijd doodmoe

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik altijd moe ben geweest. Al sinds mijn tienertijd werd ik iedere ochtend doodmoe wakker, hoe lang ik ook had geslapen. Ook heb ik al mijn hele leven veel vage klachten en vaak last van mijn darmen.

Alles zo’n beetje wel geprobeerd

Ik heb werkelijk alles al geprobeerd om daarvan af te komen. Via de reguliere geneeskunde, via het alternatieve circuit, door mijn voeding meerdere keren aan te passen, door detoxkuren, etc. etc. Maar wat ik ook deed: de moeheid bleef.

Per toeval kreeg ik het E-book van Henderina in handen. Daardoor snapte ik waarom al die dingen die ik al geprobeerd had niet of nauwelijks effect hadden en wat er nodig was om te zorgen dat het wél werkte.

 

Stel dat het weer een teleurstelling wordt?

Toch heeft het nog wel even geduurd voordat ik besloot om het traject bij Henderina te doen. Ik was bang dat het toch ook weer niet voldoende zou werken. Bovendien had ik al zoveel geld uitgegeven, was het dan wel een goed idee om wéér iets te gaan uitproberen?

 

Het voelde goed, het klopte

Toch liet het traject me niet los, en na een fijn gesprek met Henderina besloot ik het toch te gaan doen, ook al moest ik daarvoor mijn spaargeld aanspreken. Ik vond het heel spannend, maar dat gevoel was eigenlijk meteen weg toen ik het startadvies van Henderina kreeg. Het was niet alleen helemaal toegespitst op mij en mijn klachten, maar ik had het gevoel dat er eindelijk iemand was die een logische verklaring had voor de klachten waar ik al mijn hele leven last van had.

 

Het begin was zwaar, heel zwaar

Het begin van het traject vond ik zwaar. Het aanpassen van je manier van eten en koken vraagt in het begin niet alleen veel tijd, maar ook veel denkwerk. Je moet je dat echt eigen maken. En dat valt niet altijd mee als je weinig energie hebt en ook een drukke baan. Daarnaast werd ik in het begin van het traject juist ongelooflijk moe. Ik had nóg minder energie en heel veel klachten die ik al jaren niet meer had gehad, kwamen terug.

 

Niet alleen

In die periode had ik zo ongelooflijk veel aan de steun van Henderina. Niet alleen de coachingsgesprekken waren heel fijn, maar vooral ook het feit dat ik haar altijd mocht mailen hielpen mij door de periode heen. Ik deed het niet alleen, Henderina was er altijd.

 

 

Na 2 maanden eerste resultaten

Na een maand of twee merkte ik dat ik me langzaam steeds minder moe begon te voelen. Ik hoefde niet meer beide dagen in het weekend overdag te slapen, ik werd minder moe wakker, mijn darmen werden rustiger en ik was niet meer zo ziek tijdens mijn menstruaties.  Dat motiveerde mij enorm om door te gaan.

 

9 maanden verder: ik heb meer energie dan ooit!

Inmiddels zijn we 9 maanden verder en ik kan het soms nog niet geloven hoe ik me voel. Ik word niet meer moe wakker! Ik heb meer energie dan ooit en ik ben niet meer totaal kapot na een dag werken. Ook de klachten tijdens de menstruatie zijn stukken minder en mijn darmen zijn veel rustiger. En als (onverwachte) klap op de vuurpijl ben ik ook nog eens van mijn cellulitis af. Ik heb nog steeds veel slaap nodig, maar ik rust er nu dus eindelijk van uit.

 

Vakidioot

Henderina is echt een expert. Ze heeft zo ongelooflijk veel kennis in huis. Daarnaast is ze een vakidioot. Ze bijt zich vast en zoekt tot de bodem uit waar je klachten vandaan kunnen komen en wat jou kan helpen om daarvan af te komen. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zoveel maatwerk levert.

Je krijgt van haar echt nooit een standaardadvies. Ze houdt tijdens het traject goed in de gaten wat er gebeurt en stuurt steeds bij als dat nodig is. Ze is eerlijk over wat je kunt verwachten en geeft je geen enkel moment valse hoop. Ook dat vond ik heel erg fijn.

 

Nieuwe manier van eten is inmiddels routine geworden

Ik kan het iedereen aanraden, ook al is het geen makkelijk traject. Je moet er wel wat voor doen en zeker in het begin is het zwaar. Toch merk ik dat ik de andere manier van eten en koken steeds meer een routine is geworden en me al bijna geen denkwerk meer kost.

 

Dus heb je ook veel vage klachten, neem in ieder geval eens contact op met Henderina. Het is zo fijn om eens te praten met iemand die snapt dat je je niet aanstelt, die je klachten serieus neemt, die de tijd voor je neemt en echt weet waar ze het over heeft.

 

Voor meer informatie over de begeleidingstrajecten en de kosten: www.mijngezondedarmen.nl

 

Voor een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek (of via Skype) om te kijken of het traject bij je past: henderina@mijngezondedarmen.nl