Vroeger kon je me opdweilen. Mijn leven stond stil. Nu kan ik alles weer aan!

Het is enorm frustrerend als je lijf niet kan uitvoeren wat je hoofd wil. Ik weet hoe dat voelt. Ik heb jaren min of meer op de bank doorgebracht en andere jaren maar half geleefd. Inmiddels is dat compleet veranderd. Daarom wil ik je graag helpen.

Jarenlang, vanaf mijn pubertijd eigenlijk al, heb ik met de volgende klachten geworsteld:

 • ’s Ochtends net zo moe je bed uitkomen als er ’s avonds in gaan.
 • Het gevoel hebben een marathon te hebben gelopen voordat de dag begint.
 • Na het schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamer en het toilet, minimaal een uur moeten rusten op de bank.
 • Te ‘laat’ naar bed gaan (later dan 23.00) en daar een week voor moeten boeten.
 • Niet kunnen werken.
 • Nauwelijks het huishouden draaiende kunnen houden.
 • Om 19.00 al op de bank bijna in slaap vallen en zelfs geen energie hebben om nog een boek te lezen.

Ik zat opgesloten in mijn lichaam. Mijn ambities kon ik niet waarmaken en thuis en met mijn partner van destijds viel er weinig te ondernemen. Kinderen krijgen was geen reële optie.

En ook mijn hoofd functioneerde niet optimaal. Daar kwam ik achter toen ik weer wat begon op te krabbelen. In de loop van de jaren begon ik heel langzaam wat meer energie te krijgen en kwam er een ander probleem aan de oppervlakte.

Ik ging weer wat meer ondernemen, probeerde te werken en ging later ook weer studeren. Daardoor werd heel duidelijk dat ik kenmerken had die lijken op die van ADD en HSP. Ook daardoor lukte het me niet goed om te doen wat ik wilde.

Nu weet ik: een gezondheid lichaam en een goed functionerend hoofd begint in de keuken. Koken is altijd de positieve rode draad geweest in mijn leven. Van jongs af aan stond ik al te roeren in potten en pannen en was ik gek op proeven. Later verdiepte ik me in het verband tussen voeding en mentale en lichamelijke gezondheid. Zo kwam ik uiteindelijk het boek van dokter Natasha Campbell-McBride tegen: Gut and Psychology/Physiology Syndrome.

Voor mij vielen de kwartjes op zijn plek; gezonde darmen zijn de basis voor een gezond lichaam, inclusief je hersenen. Dr. Campbell-McBride legt een verband tussen darmgezondheid en lichamelijke en mentale klachten. Ze doet dat heel helder en wetenschappelijk onderbouwd. Na een periode van voorbereiding ben ik haar GAPS voedingsadviezen gaan opvolgen. Dat heeft alles veranderd.

Soms lijkt het een droom. Zelfs nu ik al heel wat jaren beter ben. Mijn lichaam en mijn hoofd kunnen het weer aan:

 • Fulltime werken, 60 uur per week als het moet
 • Stress absorberen
 • Focussen, concentratie vasthouden, schakelen
 • Veel prikkels verwerken
 • Een paar avonden laat naar bed gaan
 • Het is heerlijk om normaal te kunnen functioneren.

Omdat verandering van eetpatroon zo’n enorm positief effect heeft in mijn leven, wil ik dat graag aan anderen doorgeven.

‘k Ben toen een opleiding tot voedingsdeskundige gaan volgen en heb daarna de GAPS dieet training gevolgd bij dr. Natasha Campbell-McBride. En daarna mijn online praktijk gestart. ‘k Ben in de loop van de jaren cursussen blijven volgen. En heb me zelf in veel dingen verdiept. ‘k Ben iemand die graag exact wil weten hoe dingen werken om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Het GAPS dieet kan ingezet worden voor alle ziekten en klachten die een connectie hebben met wat er in je darmen gebeurt. En dat zijn er nogal wat! Van psychiatrische aandoeningen tot auto-immuunziekten tot huidproblemen, etc.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren in maag-, darm- en andere spijsverteringsklachten, inclusief voedsel-intoleranties. Maar iedereen die het GAPS dieet wil gebruiken om zijn gezondheid te verbeteren is natuurlijk welkom!

Kan ik jou misschien helpen? Lees dan de informatie over wie mijn klanten zijn en met welke vragen ze bij mij komen. [LINK]

Lees meer over het GAPS dieet [LINK]

Tot ziens op Facebook?

Bestel hier het GAPS dieet boek

Koop het GAPS dieet boek

Het beschreven voedingspatroon in het boek is gericht op darmgezondheid, het in balans brengen van je darmflora en je immuunsysteem en het versterken van je lichaam in het algemeen.


Koop het boek