Basis voor verwarmende soepen: runderbouillon

Mijn ervaring met korter getrokken runderbouillon (vleesbouillon), is dat hij niet gelatinerijk wordt door alleen schenkel en soepvlees te gebruiken. Van mergpijpjes wordt de bouillon wel vetter, maar niet gelatinerijker. Of je bouillon gelatinerijk is, kun je zien...

Lees meer

Wonderbaarlijke genezing…

Wat betekent kerst voor jou? Naast de lichtjes, de decoratie, samen genieten van lekker eten en de gezelligheid, is het voor mij nog altijd het feest van de geboorte van Jezus. Jezus, de vorm waarin God zichzelf heeft laten zien op aarde, 100% God en 100% mens. De...

Lees meer

GAPS kerstdiner keuzemenu 2022

Het volgen van het GAPS dieet vraagt wat aanpassingen in je eetpatroon. Maar is dat erg? Hier een 3-gangen keuzemenu om ideeën op te doen. Pas het menu aan (of maak zelf een menu) op basis van wat jouw lichaam goed verdraagt. Voorgerechten Zalmtartaar met...

Lees meer