Begeleidingstraject Baas in eigen Darmen
(3 maanden + 9 maanden nazorg)

 
Het traject is volledig online, via skype en/of telefonisch. Je hoeft er de deur niet voor uit; 100% vanuit huis en grotendeels in je eigen tijd te volgen.

Leer in 3 maanden hoe je stap voor stap het GAPS dieet inzet voor gezonde darmen en een gezond lichaam.

Dit traject geschikt voor mensen met Prikkelbare Darm Syndroom of andere (ernstige) darm- maag- en spijsverteringsproblemen.

&

Mensen die het GAPS boek hebben gelezen en het dieet willen gebruiken om hun gezondheid te verbeteren. Naast milde of ernstige maag- , darm- en andere spijsverteringsproblemen, hebben ze andere klachten die ze aan willen pakken vanuit de darmen.

 • Ben je het in je eentje zoeken naar oplossingen moe?
 • Ben je bereid om nieuwe dingen te leren, moeite te doen en geduld te hebben?
 • Ben je bereid om naar je lichaam te leren luisteren en te zoeken naar de juiste puzzelstukjes van jouw eigen unieke gezondheidspuzzel?
 • Ben je er diep van binnen van overtuigd dat er ergens een oplossing is voor je gezondheidsproblemen?
 • Besef je dat dieper herstel tijd kost?
 • Weiger je om de hoop op te geven?!

Dan wil ik je heel graag helpen. Naast je gaan staan. Samen puzzelen.

Jij met je kennis van en je ervaring met je eigen lichaam. Ik met de kennis en ervaring als het gaat om voeding.

Het GAPS dieet is speciaal ontwikkeld om je spijsvertering te optimaliseren, je darmflora zo goed mogelijk in balans te krijgen, ontstekingen te remmen, je ontgiftings-systemen te ondersteunen, etc.

Door dat te doen krijgt het lichaam de kans zichzelf te herstellen. Je lichaam is namelijk 24/7 bezig jou gezond mogelijk te houden. Door te leren hoe je het beste dat zelfherstellende vermogen kunt ondersteunen, geef je je lijf de beste kansen om ziekteprocessen te vertragen, stop te zetten en zelfs schade weer te herstellen.

Tijdens het begeleidingstraject Baas in eigen Darmen (3 maanden + 9 maanden nazorg) leer je:

 • Hoe je je spijsvertering (maag, gal, alvleesklier èn darmen) optimaliseert, zodat je lichaam ook echt de voedingstoffen binnen krijgt die je eet. Pas als je lichaam de voedingstoffen binnen krijgt die het nodig heeft, kan het ervoor zorgen dat je gezonder wordt en zo gezond mogelijk blijft.
 • Hoe je je darmflora weer goed in conditie kunt krijgen, zodat je immuunsysteem weer in balans komt. Als je immuunsysteem beter in balans is, heb je minder of geen last meer van ontstekingen en klachten als hooikoorts en eczeem.
 • Hoe je je hormonen weer in balans brengt, zodat je bijnieruitputting zichzelf oplost en je meer energie krijgt en ook andere hormonale problemen stap voor stap verdwijnen.
 • Hoe je je ontgiftings-systemen (lever, gal, nieren, huid, etc.) optimaal ondersteunt, zodat je achterstalling onderhoud kunt wegwerken en je lichaam meer energie overhoudt om te herstellen.
 • Welke voeding herstellend werkt.
 • Welke met zorg gekozen supplementen je in kunt zetten om je lichaam te ondersteunen, zodat je sneller herstelt.

Daarnaast krijg je veel praktische informatie over:
> Hoe je de gifbelasting (schoonmaakmiddel, verzorgingsproducten, etc.) van je lichaam zo laag mogelijk maakt, zodat het niet overbelast raakt.
> Tegen welke veel voorkomende problemen je aan kunt lopen en hoe je ze oplost.
> Wat je kunt eten bij feestjes, familiebezoek en als je reist of op vakantie bent.
> Welke andere zaken belangrijk zijn voor jouw herstel en tips over hoe je ze toepast. Denk aan slapen, bewegen en ontspannen.

En veel recepten, handige checklists en andere praktische informatie. Alles om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.
 

Wat houdt het programma concreet in?

 • We beginnen met een uitgebreide intake van ongeveer 1-1,5 uur, via skype of telefonisch, zodat ik je tijdens het programma persoonlijk advies op maat kan geven.
 • Je krijgt een persoonlijk startadvies, wat we samen bespreken, zodat je goed weet waar voor jou persoonlijk de aandachtspunten liggen.
 • Je krijgt daarnaast 6 persoonlijke consulten van 30 minuten (telefonisch of via skype). 4 daarvan plannen we tijdens het programma in, zodat je een goede start maakt. En 2 kun je zelf inplannen in de 9 maanden na het programma, zodat je er niet meteen alleen voor staat.
 • Mocht je tussendoor vragen hebben die niet kunnen wachten tot een volgend gesprek dan kun je via email altijd korte vragen stellen.
 • In 14 modules met meer dan 20 korte videolessen (10 tot 30 minuten) leer ik je stap voor stap hoe je het GAPS dieet inzet om je darmen te versterken en je gezondheid zoveel mogelijk te herstellen. De lessen (filmpjes) staan in een online omgeving, waar je met een persoonlijk wachtwoord toegang toe krijgt. Je kunt ze dus gemakkelijk in je eigen tijd beluisteren.
 • Je kunt PDF’s van de lessen downloaden, zodat je ze altijd na kunt lezen.
 • Je krijgt stap voor stap instructies hoe je langzaam overschakelt op je (tijdelijke) nieuw eetpatroon, zodat je niet overweldigd raakt.

Je krijgt veel praktische informatie, om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een greep uit de onderwerpen:
– Recepten!
– Hoe maak ik een lekkere lunchbox klaar.
– Wat doe ik tijdens feestjes en als ik op reis ga
– Koken voor de vriezer
– Hoe maak ik een weekmenu aangepast aan mijn eetpatroon

+ Je krijgt toegang tot een Forum, waar je met de andere deelnemers contact kunt hebben. Je kunt daar tips, recepten, handige adresjes en ervaringen uitwisselen en vragen stellen.

+ Je krijgt een jaar lang toegang tot de online omgeving, zodat je alles nog eens rustig kunt naluisteren.

+ Je krijgt een map met alle recepten, zodat je lekker kunt blijven eten.

+ Alle praktische informatie en checklists, zodat je de belangrijkste informatie altijd beschikbaar hebt.
 

De investering in dit begeleidingstraject van 3 maanden + 9 maanden nazorg is: € 997,-

 
Wil je je meteen aanmelden dan kan dat via henderina@mijngezondedarmen.nl. Dan maken we een afspraak om door te spreken hoe het verder in zijn werk gaat.

Wil je eerst graag kennis maken, vragen stellen en weten of dit traject voor jouw klachten wel zin heeft, dan kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek via henderina@mijngezondedarmen.nl.
 
Daar zijn geen kosten aan verbonden omdat ik het belangrijk vind dat je goed onderzoekt of dit voor jou op dit moment het juiste traject is. Als ik je help is het mijn diepste verlangen dat ik je ook daadwerkelijk een hele stap verder kan helpen. En dat lukt alleen als jij er ook voor de volle 100% voor gaat.

Annemarie: PDS, angsten, slechte vertering, uitgeputte bijnieren, ondergewicht en allergieën (histamine-intolerantie)
“Ik wilde graag deelnemen aan Baas in eigen Darmen, nadat ik het GAPS boek had gelezen. Wel zag ik er tegenop om weer (meer) vlees en vis te gaan eten, omdat ik daar zo’n last van had. En ik was bang voor verzuring.”
 
“Achteraf was dat niet terecht. Ik heb nauwelijks last gehad van het vlees en de vis, dankzij de goede adviezen van Henderina.”
 
“Inmiddels verteer ik mijn eten beter, heb ik een regelmatige stoelgang, voel ik me fitter, heb ik minder angsten en kan ik beter tegen histamine-rijkere voeding. Ik kan erg genieten van lekker eten, dus ben heel blij dat ik nu weer meer mogelijkheden heb.”
 
“Wat ik erg prettig vond is de persoonlijke benadering van Henderina en dat je stap voor stap vertrouwd raakt met het dieet.”
 
“Ik ben heel blij dat ik op deze manier een start gemaakt heb met het optimaliseren van mijn darmflora en darmgezondheid. Ik kan het iedereen aanbevelen. Ik weet dat ik nog een weg te gaan heb, maar er is nu een goede basis gelegd.”

Na de online training ontvang je regelmatig mijn nieuwsbrief waarin ik nog meer waardevolle informatie met je deel.

Tot ziens op Facebook?

Bestel hier het GAPS dieet boek

Koop het GAPS dieet boek

Het beschreven voedingspatroon in het boek is gericht op darmgezondheid, het in balans brengen van je darmflora en je immuunsysteem en het versterken van je lichaam in het algemeen.


Koop het boek

Tips & inspiratie ontvangen?